YAŞAMAK VE YAŞAMAK..

 Merhaba.. Yakın zamanda çok değerli müşterilerimden  memuriyetini eline almış  bir kadınla sohbet etme fırsatı buldum. Akademisyen olmak istediğini fakat babasının rahatsızlığı dolayısıyla mecburi rota değişikliği ile burada olduğunu söyledi ve ekledi : hepimiz olmak istediğimizden vazgeçip hayatın sürüklediği yola doğru gidiyoruz..

Sizce de öyle midir? Hayal ettiğimiz hayatı mı yaşıyoruz yoksa hali hazırda hayatımızı hayalimize mi yerleştiriyoruz? İnsan ulaşmak istedi mi ulaşabilir mi yoksa ulaşması için ödediği bedeller ile zaten bambaşka hayatta mıdır? Soruyorum.. Buyurun..

Hep şunu söylerim. Yaşadığı hayatta kaçırdığı kavşaklar olduğunu düşünen insan huzurlu ve mutlu değildir. Geçmişte yaşıyordur, keşkeleri vardır ve omzundan atamadığı belkileri.. Bana sorarsanız şunu olmak isterdim demek hayatından memnun olmadığı manasına gelmez. Bu yalnızca bir yorumdur. Bunun için çaba gösterilir gösterilmez bu tartışılır ki hepimiz paralel evren yorumu yapmışızdır.. Olduğumuz yeri kabul etmek vazgeçmek olarak görülmemeli aksine cesaretle ve uhuletle kabullenmek asildir ve güzelleştirmek..Yaşamak bu değil midir ki zaten. Çıktığın yolda rastladığın şeritlere girebilmek ve rotayı baştan çizmek.. Yaşamak ve yaşamak.. 

Bedia Ak.. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar