KARA BÜYÜ..

Size büyüden bahsetmek istiyorum. Kara büyü. Üzerimizde büyük etki yaratan eşsiz büyüden. Kara büyü ya da merhem. Evet evet merhem. Kelimelerden bahsediyorum ya. Şu günümüzün bilmem kaç saatinde kullandığımız kelimelerden, uzun uzun cümlelerden. Kendimizi ifade etmek için seçtiğimiz kelimelerden. Gelecekten bahsederken  farkında olmadan kaderimizi yazdığımız kelimelerden. 
Yalın, basit ve fütursuzca. 

  Hissettiğimiz duygularımızı hangi kelime anlatabilir ki? Hangi cümle öfkemizi ete kemiğe büründürebilir? Hangi kelime yaramıza merhem olabilir? Hangi noktalama işareti hüznümüzü azaltır? Cevabı bizde olan sorular. Ah yanlış bildiğimiz doğrular! Ah doğru bildiğimiz yanlışlarla kafamıza inen balyozlar! 

  Kelimeler diyorduk. Sihirli değneğimiz yok okey fakat sihirli kelimelere inanıyorum ben, hem de hiç inanmak istemediğim kadar. Kelimeler o kadar tesirli bir merhem ki .. Açık yaraya o denli sürülebilir ve sakıncasız ki .. Hem bedava hem zahmetsiz hem kaynağı kendimizde. Kelime çiftliğimiz var bizim ve heybemizde kullanmayı bekleyen o kadar şahane kelimeler var ki . Bakın size bir merhem söyleyeyim ikna olun. " Hangi durumda ve hangi duyguda isen son bulur, çünkü hayatta ki her şey son bulur" Oh be! Size de olağanüstü gelmiyor mu? Bu kadar basit bir cümle nasıl bu kadar hoş geliyor kulağa ve nasıl bu kadar iyi hissettiriyor ? Hem ölümü çağrıştırıyor hem yaşamı. Mucize.. Hem ümit veriyor dolu dolu hem koskoca tehdit.. Hem sevinç hem huzur..

Diyeceğim o ki kelimelerinizi iyi seçin. Kaderinizi güzelleştirmek bu kadar basit görünüyorken zorlaşabiliyor. Kelimelerinizle oluşturacağınız cümlelere inanarak söylediğinizde merheminiz tesirini gösteriyor. İnsanın panzehiri kendisinde, içinde, derinde.. Merheminizi iyi kullanın..

Saygılarımla,

Bedia Ak..

Yorumlar

Popüler Yayınlar