UFUK ÇİZGİSİ VE MARTILAR..

Söylesene, neden buradasın?

Değiştirmek istediğin mi var? Direksiyonunu eline alıp sola kırmaya mı karar verdin? Beynin saniyeler öncesinde almıştı bu kararı zaten. Sen de sanıyorsun ki ben seçtim. Seçmek mi seçilmek mi? Hayatında seçilmeyi bekleyenlerden misin yoksa seçtiğini sananlardan mı? Her ikisi de aynı şey. Biz aldığımız kararlarla bizsek, kararlarımız ise bizi biz yapan, biz kimiz? Karar dediğimiz şey çizginin içindeyse çizgi nerede bitiyor? Ve bu kararlar çizginin tam olarak neresinde? Ufuk çizgisi ve martılar..
Özgür iradenin olmadığını, cüz-i iradenin cüzünde cüzü olduğunu kavramak zor değil. Fakat büyük fedakarlık ister. ömür ister, gençlik ister..

Ve Şükrü Erbaş der ki ; " Ölçüsüz yaşamak bize göre değil Ömür Hanım. Büyürken geniş ufuklarımız  olmadı bizim. Küçücük avuçlarımızla sınırlarımızı genişletmek  istedikçe yaşamın binlerce engeli yığıldı önümüze. Hangi birini yenebilirdik bunca olanaksızlık içinde. Umutsuzluğu tanıdık, yenilgiyi öğrendik böylece. Yaşama sevinci adına bir tutamağım kalmadı Ömür Hanım..

Bedia Ak..

Yorumlar

Popüler Yayınlar