KESİN İNANÇLILAR "kitap alıntı"

  İnsanlarda kendi varlığını şekillendiren kuvvetleri, genellikle kendi dışında arama eğilimi vardır.Başarımızın ve başarısızlığımızın sebeplerini çevremize bağlamaktan çekinmeyiz. Bundan dolayı, iyi bir dünyada yaşadığını düşünenler bu dünyayı aynen korumak, hayal kırıklığına uğramış kimseler ise bu dünyayı temelden değiştirmek isterler. Durumumuzun, yeteneğimiz, karakterimiz, fizik yapımız ve sağlık durumumuz gibi kişisel niteliklerimizin bir sonucu olduğunu açıkca bildiğimiz hallerde dahi, bunun sebeplerini çevremizde aramak eğilimi kaybolmaz.
 
   H.D. Troreau diyor ki; "bir insanın işlerini görmesine engel olacak bir derdi varsa, hatta karnı bile ağrıyorsa, bunun için dünyaya yeni bir düzen verilmesi gerektiğine inanır."

    Çevreleri tarafından korkutulmuş kişiler, durumları ne kadar kötü olursa olsun değişiklik düşünmezler. Çevremizde egemenlik kurmamızın imkansızlığı iyice belli olan hassas dengeli bir hayat yaşıyorsak mevcut dengeye ve kendini kanıtlamış kuvvetlere sıkı sıkıya bağlama eğilimi gösteririz.Yaşama biçimimizi değişmez bir olağan haline getirmek suretiyle içimize yerleşen güvensizlik duygusunu karşılamış oluruz.Bu yüzden, bizi korkutan çevremize egemen olduğumuz sanısıyla yaşarız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar